Personvernerklæring

Vi bruker personopplysninger om deg for å kunne gi deg relevant og nyttig innhold lett tilgjengelig. Vi bruker også personopplysninger for å forstå hvordan du bruker Superlæring og for å forbedre innholdet vårt. 

Hvilke personopplysninger vi behandler og hvorfor

Navn, e-postadresse, (mobilnummer), utdanningsinstitusjon, studieprogram, årskull/klasse, språk

Dette får vi fra deg når du registrer deg. Navn og e-postadresse gjør det mulig å registrere en personlig brukerkonto hos Superlæring og melde deg på webinarer. Vi trenger også din e-post til å kunne sende deg viktig informasjon om ditt brukerforhold, og for å kunne svare på henvendelser fra deg. Dersom du har samtykket til det, bruker vi også din e-postadresse (og mobilnummer) til å sende deg påminnelser, studieteknikkråd og annet nyttig innhold (studiecoaching). Opplysninger om utdanningsinstitusjon, studieprogram, årskull/klasse og språk får vi fra deg når du registrerer deg, eller det er allerede lagt inn i registreringsskjemaet du brukte. Vi bruker disse opplysningene for å kunne gi deg tilgang til relevant innhold, for å bedre forstå bruken av innholdet vårt og for å kunne dele statistikk med utdanningsinstitusjonen du har fått tilgang gjennom. I noen tilfeller får vi også opplysningene nevnt ovenfor av utdanningsinstitusjonen du tilhører og som har gitt deg tilgang til Superlæring.

Ting du trykker på og meldinger du åpner

Hver gang du logger på Superlæring, åpner en side, deltar på et webinar, ser en video, starter på en kursaktivitet, åpner en e-post eller trykker på en knapp, bilde eller lenke, lagres det som statistikk. Vi tar vare på disse opplysningene for å kunne gi deg mer relevante innhold og forstå hvordan Superlæring brukes. Vi kan for eksempel la være å sende deg en e-post om et webinar dersom vi vet at du allerede har meldt deg på det. Dersom vi for eksempel ser at mange forlater en video midt i, kan vi bruke denne informasjonen til å forbedre videoen. Dette samler vi inn automatisk, blant annet ved hjelp av informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler og hvordan du kan slå de av. Vi bruker også denne statistikken for å forstå hvordan Superlæring brukes, slik at vi kan forbedre innholdet og vidererapportere bruk til utdanningsinstitusjonene som benytter seg av Superlæring.

Svar på quizer, oppgaver og tilbakemeldingsskjema

Når du gjennomfører en kursaktivitet, svarer på et spørsmål eller oppgave eller sender oss en henvendelse, så tar vi vare på svarene dine. Vi tar vare på dette slik at vi bedre kan forstå hvordan Superlæring brukes og hvordan vi kan forbedre oss. Dersom vi for eksempel ser at mange svarer feil på en quiz, kan vi bruke denne informasjonen til å gjøre quizen enklere. 

Behandlingsansvarlig

Det er Educas AS (org.nr. 916823312) som er ansvarlig for behandlingen av persondataene knyttet til Superlæring. Spørsmål til Educas AS ang. personvern og behandling av opplysninger kan rettes til personvern@educas.no.

Opplysningene dine er trygge hos oss

Dine personopplysninger er trygge hos oss og vi jobber hele tiden med å ivareta og beskytte opplysningene dine. For å kunne forbedre Superlæring og forstå hvordan plattformen brukes, kan det hende vi deler anonymisert statistikk om bruk av Superlæring med tredjeparter i forskningsøyemed. Vi deler også statistikk og personopplysninger med utdanningsinstitusjonen som du er tilknyttet og som har gitt deg tilgang til Superlæring. Dette gjør vi for at utdanningsinstitusjonen skal kunne forstå hvordan og i hvilken grad Superlæring blir brukt. Utover dette utleverer vi ikke navn, e-postadresse eller andre personopplysninger til utenforstående parter, med mindre slik utlevering er lovpålagt, eller nødvendig for å oppfylle en avtale med deg, eller for å fremholde et krav mot deg. Har du spesielle behov, for eksempel at antall person som får se dine personopplysninger begrenses, ta kontakt med personvern@educas.no.

Samtykke og utvidet adgang til å sende deg informasjon

For at du skal få mest mulig ut av Superlæring, eller motta studiecoaching, sender vi deg e-poster (og sms'er dersom du har gitt oss ditt mobilnummer) fra tid til annen. Det kan være snakk om påminnelser , råd og tips (for eksempel i forbindelse med eksamen eller semesterstart), eller annen informasjon til hvordan du kan lykkes som student eller få mest mulig ut av Superlæring. Vi sender deg ikke slike meldinger uten ditt samtykke. Evt. samtykke gir du i løpet av registreringsprosessen. Du kan også når som helst trekke ditt samtykke tilbake. Dette kan du enkelt gjøre ved å trykke på "Ikke motta flere slike e-poster"-lenke nederst i en av e-postene. SMSer kan besvares med "STOPP STUCO"  Dersom du ikke gir samtykke, eller trekker det tilbake, vil vi fortsatt kunne sende deg informasjon som er vesentlig for din bruk av Superlæring, slik som vesentlige endringer i Superlæring og informasjon om sikkerhet, driftsavbrudd osv.

Tilgang til dine opplysninger, retting og sletting

Du har rett til å se personopplysningene vi har lagret om deg

Begynn med å logge deg inn på Superlæring og gå til hjemsiden og din profil, der ser du det meste av hva vi har lagret om deg. For å få tilgang til andre personopplysninger vi har om deg, herunder på elektronisk portabelt format, logg deg inn på Superlæring og velg "Meg" --> "Profil" -->" Mine innstillinger" --> "Personverninnstillinger" --> "Avanserte alternativer" --> "Forespørsel om innsyn i mine lagrede data" eller ta kontakt med personvern@educas.no.

Du har rett til å korrigere personopplysningene vi har lagret om deg

Navn, e-postadresse og enkelte andre opplysninger kan du enkelt oppdatere selv på siden «Mine innstillinger» som du finner ved å klikke på "Meg" --> "Profil" i menyen. Finner du andre opplysninger om deg som er feil og som du ønsker rettet, vennligst ta kontakt med personvern@educas.no.

Du har rett til å få dine personopplysninger slettet

Vi sletter personopplysninger når de ikke lenger er nødvendig for å oppfylle det formålet de ble innhentet for, og vi følger det opp gjennom rutiner og tekniske løsninger. Dersom du ønsker å avslutte forholdet ditt til Superlæring før det, kan du når som helst be om at vi sletter alle dine personopplysninger. Ønsker du å bli slettet, logg deg inn på Superlæring og velg "Meg" --> "Profil" --> " Mine innstillinger" --> "Personverninnstillinger" --> "Avanserte alternativer" --> "Slett min konto og glem meg". Alternativt kan du ta kontakt med personvern@educas.no.

Oppdatering av denne personvernerklæringen

Innholdet og utformingen av Superlæring blir kontinuerlig forbedret og oppdatert. Denne personvernerklæringen kan derfor bli endret fra tid til annen. Vi vil alltid ivareta dine rettigheter etter gjeldende personvernregler. Dersom vi gjør større endringer, gir vi deg beskjed om det. Vi anbefaler at du besøker denne siden av og til for å holde deg oppdatert.

Spørsmål om personvern?

Dersom du ønsker, kan du lese mer om personvern og klagemuligheter hos Datatilsynet eller ta kontakt med oss på personvern@educas.no.

(Pusblisert 1. januar 2022. Siste oppdatert 5. januar 2022)